Védjeggyel a csúcsra !


Védjeggyel a csúcsra könyvA jogszabályok bábeli nyelvzavara miatt más-más nyelven kell szólni vállalkozókhoz és védjegyjogban jártasabb szakemberekhez, ügyvédekhez. Pintz György frissen megjelent könyve azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az európai védjegyjogról szóljon könnyedén, érthetően a vállalkozókhoz, és ezen alapra építve, nemzetközi jogeseteket is bemutatva az ügyvédekhez.

Egy jó termék önmagában gyakran kevés. Azt el is kell tudni adni és a piaci pozíciónkat megvédeni. Különösen az Európai Unióban, ahol hiába vagyunk már egyenjogúak, ha ezt a jogot nem ismerjük kellően. A cél azonban ennél több: az egyenrangúság, azaz minél jobb nevet találjunk termékeinknek, szolgáltatásainknak, és minél hatékonyabban tudjuk védeni védjegyeinket, piaci érdekeinket. Könyvünk segítséget nyújt a márkanévnek a jog eszközeivel történő levédéséhez.

A "Védjeggyel a csúcsra" könyvből kedvcsinálóként alábbiakat idézzük (további részletek találhatók a "Védjegy könnyedén" menüpont alatt).

Védjeggyel a csúcsra? Nem túlzás ez? A Coca Cola cég piaci értékének közel 70 %-át a védjegy adja. És ez több híres cégről is elmondható. De mikor lesz az én cégem Coca Cola vagy BMW? Feltehetőleg soha! Okos névadással és ügyes védjegypolitikával azonban megelőzhetjük versenytársainkat! És nem csak hazánkban, hanem egész Európában! Kis nemzet polgáraként se legyen kisebbrendűségi érzésünk! Más országokban sem értenek jobban hozzá, külföldi versenytársaink sem tudnak többet!

 

Talán a "Védjeggyel a csúcsra!" az első olyan könyv, amely egy, az ügyvédek által is sokszor misztikusnak tartott jogterületet könnyedén, érthetően mutat be. Elég zsebünkbe, vagy ruhánkra nézni, magunk is tapasztaljuk, hogy mennyire körülvesznek a védjegyek. Akár hisszük, akár nem, a védjegyek a mi vállalkozásunkat is segíthetik! Hogyan? Megtudható a könyvből!

A magyar vállalkozóknak váltani kell, ha nem akarnak lemaradni európai versenytársaik mögött. Nemcsak sebességet, hanem szemléletet is. Ehhez hívja segítségül a könyv a humort. Egy viccet ugyanis könnyebb megjegyezni, mint egy paragrafust.

A könyv hőse, Lúzer Elek, doktor Pfuscher segítségével – vagy ellenére – jut el a csúcsra, de legalábbis az Európai Bíróságra.

A könyv három síkon mutatja be az innováció egyik fő ágának, a védjegyeknek a világát:

- alapfokon, humorosan Lúzer Elek szintjén,

- vállalkozóknak szóló egyszerű nyelven,

- jogászoknak érthetően, de mélyebb tartalommal Nyílt levél

 

Kedves Dr. Pfuscher Ügyvéd Kolléga Úr!

Lúzer Elek közös barátunk lett, illetve, ahogy tudom, neked már csak volt barátod. Sajnálom, és ezért is írok neked. Nagyon kedves tőled, hogy szó szerint mindent megteszel érte és ügyfeleidért! Olyat is, amihez nem igazán értesz. Nincs nagyobb öröm számomra, mint mikor Veled találkozom a túloldalon, például egy védjegybitorlási pernél. Tudom persze, hogy sok az oroszlán, kevés a fóka, és mindent el kell vállaljál. De a több ezer ügyvéd között kevés az ezermester; lásd be, Te sem vagy az. Aki mindenhez ért egy kicsit, az nagyon semmihez sem ért. Aki az egyik jogterületen szakértő, az dilettáns egy másikon. Elek mindenről beszámolt, és nem voltam rest lejegyezni. Pedig ma is ügyfeled lehetne, ha időben hozzánk irányítod.Interjú Pintz Györggyel a Klub Rádió Könyvklubjában

 

Az interjú a lejátszás gombra kattintva meghallgatható.